Workshops

Musical Yoga

Voor kinderen van 2 t/m 12 jaar verzorgen wij muziek workshops met yoga-based beweging bij jullie op locatie. Voor scholen zijn dit de klassen t/m groep 4. We sluiten met onze workshops aan bij de kerndoelen en leergebieden van het reguliere- en vrije onderwijs. De workshops worden op maat gemaakt en zijn per reeks of  los te boeken.
Lees hieronder meer over onze workshops of vraag meer informatie en een offerte aan.
Laat jouw emailadres achter en profiteer van ons kennismakingstarief en onze speciale vakantie tarieven.

>> Tarievenkaart 2018/2019 vind je HIER <<

Scholen Kinderdagverblijf Peuterspeelzaal & BSO

En een flamingo oh zo mooi, ontsnapte plotseling uit zijn kooi! Kunnen jullie ook op één been staan net als Freddy Flamingo?..”
Al zijn kinderen nog zo onbevangen en puur.. Kinderen van deze tijd krijgen meer indrukken te verwerken dan een kind van 50 jaar geleden. Musical Yoga workshops kunnen helpen om deze indrukken te verwerken en het pure en speelse van een kind vast te houden. Stressmanagement voor kinderen met een muzikale twist!
Tijdens de musical yoga workshops gebruiken we onze stem, ons lichaam en onze fantasie. Door de unieke combinatie van muziek en geïntegreerde yoga-based bewegingen op originele (live-gespeelde) liedjes, ontdekken we de parameters/elementen van muziek (toonhoogte-ritme-klankkleur-tempo etc.), dans en diverse kleine instrumenten. Tevens komen ook alle traditionele voordelen van yoga aan bod: meditatie, ademhalingstechnieken, rust en diepe ontspanning.
Door (yoga-based)beweging, werken de kinderen aan coördinatie, flexibiliteit, balans, kracht en lichaamsbewustzijn. De fijne- en grote motoriek zullen hierdoor verder ontwikkeld worden.
Iedere les wordt afgesloten met een moment van rust, om weer vol energie en focus verder te gaan met de dag.
Creatieve lessen, die de fantasie prikkelen, taal stimuleren en de kinderen volop uitdagen. Dit alles in een ongedwongen, niet-competitieve setting.

Om de oudere kinderen nog meer uit te dagen ontdekken we bij deze groepen tijdens een workshopreeks hoe we kunnen improviseren, experimenteren, componeren en samenspelen. Dit doen we bijvoorbeeld door gebruik te maken van Boomhackers. (Gekleurde buizen met ieder hun eigen toon) Toonhoogte, klankduur, klanksterkte, ritme, melodie en tempo komen allemaal aan bod tijdens een lessenreeks. We maken gebruik van verdiepingsopdrachten, waarbij muziek gecombineerd wordt met andere disciplines. Denk hierbij aan dans, beeldende kunst en schrijfkunst.
” aap noot ease-dag op school is de lievelingsdag van mijn dochter! “
Amber – moeder van kleuter Sarah